Muzica buna

Totul a inceput undeva pe o lista de discutii ce reuneste mai multi cunoscuti. Unii prieteni foarte buni, altii lucrand la proiecte de voluntariat, genul de oameni ce ies impreuna la munte sau fac autostopul pana la mare.

Dintre toate lucrurile ce le povesteam pe acest “mailing list”, aproape nefiresc, discutiile despre ce preferam in materie de muzica se rezumau la cateva mailuri rasfirate, adesea nebagate in seama si abandonate in favoarea altei discutii mai interesante.

Asta pana cand in 23 noiembrie 2007 (daca nu ma inseala memoria contului de gmail :) ) a inceput “threadul de muzikie” – initiativa laudabila a unui bun prieten. Idea era simpla: fiecare post trebuia sa contina cel putin o recomadare muzicala, un link catre o melodie pusa undeva online, pe care toti sa o putem asculta. Curand au inceput sa curga reply-urile: era genial sa poti cunoaste oameni ce ii stiai deja, insa intr-un fel cu totul diferit. Aflai cu surprindere cine iti impartaseste gusturile muzicale si te simteai atat de bine cand altcineva trimitea vreun link cu o melodie ce ai fredonat-o obsesiv fara sa stii cine o canta si unde ai mai auzit-o.

Threadul a ajuns la cifra 1126 acum, si inca se posteaza. Au fost cativa oameni ce au spam-at “la greu” lista, insa lor trebuie sa le multumesc acum pentru nenumaratii gigabiti de muzica noua ce o ascult.

Ar fi putin sadic sa povestesc despre apetitul deschis de aceasta serie de reply-uri muzicale fara sa mentionez ca, mai nou, trei dintre “editorii” threadului de muzikie posteza pentru oricine are chef de muzica buna si timp sa o asculte. II gasiti pe music-blog-ul lor.

Mie mi l-au adus din nou in playlist pe Joe Satriani.

“Injoy” ;)

2 thoughts on “Muzica buna

  1. E suuper Joe Satriani! Mai are si piesele Crying si I believe care imi sunt tare dragi si mereu le ascult cu cel mai mare drag! La cat mai multa muzica de calitate!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>